Az udvarról lopták el a díjnyertes bulldogokat

2010.10.04. 17:29

Milliós kár érte azt a tenyésztőt, akinek két világverseny-győztes kutyáját ellopták a hétvégén Tiszafüreden, tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

A tettesek szombat hajnalban hatoltak be a családi ház udvarára, és a kennelből két angol bulldogot, egy 2 éves kant és egy 8 hónapos szukát loptak el. A versenygyőztes tenyészállatok értéke az elsődleges adatok alapján 6,5 millió forint.

Az MTI információi szerint idén júniusban és júliusban hasonló bűncselekmények egész sora történt az országban. Hajdú-Bihar megyében több településről is milliós értékben tűntek el drága, fajtatiszta kutyák, erősítette meg a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hajdúböszörményben június elején tíz francia bulldog kiskutyát, június második felében Balmazújvárosban nyolc angol bulldogot, Ebesen hét angol bulldog kiskutyát és egy anyakutyát, míg július elsején Hajdúszováton négy angol bulldogot vittek el.

A rendőrség mindegyik ügyben lopás megalapozott gyanújával indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. Az érintett kapitányságok egyeztetnek.