Bántalmazták Csibi István csíkszeredai üzletembert

2010.10.04. 12:52
Nagy erőkkel nyomoz a csíkszeredai rendőrség ismeretlen személyek ellen, akik brutálisan megvertek egy nemrég vizsgálati fogságból szabadult helyi vállalkozót.

Az Új Magyar Szó és a Krónika című romániai magyar napilapok beszámolnak arról, hogy Csibi István csíkszeredai üzletember az utcán felvert sátorban folytatott éhségsztrájkot, amikor ismeretlen személyek botokkal támadtak rá, és súlyosan bántalmazták. Egyik kezét és lábát is eltörték, műtétre szorult.

A vállalkozó azt követően kezdett éhségsztrájkot, hogy nemrég szabadult vizsgálati fogságból. Tiltakozásával pártatlan igazságszolgáltatást követel. Csibi ellen ugyanis több büntetőjogi per is folyamatban van, amiben vádlottként szerepel.

A román szervezett bűnözés elleni ügyészség 2008-ban indított eljárást ellene. A nyomozati anyag szerint Csibi szeszesital-forgalmazásra szakosodott cége, a Neptun Impex részvénytársaság révén hajtotta végre a gazdasági jellegű bűncselekményeket.

Az üzletembert 1998 és 2004 között a székelyföldi kisvárosban és környékén székely "keresztapaként" tartották számon, miután a Krónika szerint garázdálkodásai során számtalanszor veretett meg testőreivel vagy bántalmazott személyesen ártatlan embereket. Baseballütővel próbálta meg szétverni például egykori alkalmazottja fejét, emiatt már öt év börtönbüntetést kapott, az ítélet azonban még nem jogerős.

Abban az esetben is brutálisan megveretett embereket, ha valaki nem köszönt neki, vagy gépkocsijával megelőzte az utcán. Mindemellett hasonló maffiamódszerekkel - bántalmazással, gépkocsik és üzlethelyiségek felgyújtásával - követelt védelmi pénzt a csíkszeredai konkurens üzletemberektől. Ezért nem tartják kizártnak Csíkszeredában, hogy az üzletember bosszú áldozata lett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport