Vietnami veteránnak képzelte magát a debreceni késelő

2010.10.07. 10:35
Akcióhősnek, Kambodzsát, Vietnamot megjárt veteránnak képzelte magát az a férfi, akit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy hétfőn Debrecenben, a Jonatán utcában több késszúrással megölte két ivócimboráját.

Hétfőn délután kettős gyilkosság történt Debrecenben, a Jonatán utcában. Az első hírek még arról szóltak, hogy egy-egy késszúrással végzett áldozataival a gyilkos.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki sajtótájékoztatóján kiderült: a két - 50 és 41 éves - férfival több késszúrással végzett az elkövető.

A gyilkosságot a rendőrségen az egyik áldozat élettársa jelentette, aki hazatérve vette észre, mi történt a lakásban. Az ajtóban még találkozott az éppen távozó férfival, akit a kettős emberöléssel gyanúsít a rendőrség.

"Okkal feltételezzük, hogy a történtekben az alkohol komoly szerepet játszott" - fogalmazott Tóth Ferenc bűnügyi osztályvezető, hozzátéve: a jelenleg őrizetben lévő 48 éves R. Lajos még nem tett beismerő vallomást, így a motiváció sem ismert egyelőre.

A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi, ha iszik, akkor agresszív, indulatoktól vezérelt. Akcióhősnek képzeli magát, többször járkált az utcán késekkel felfegyverkezve, miközben azt hajtogatta: ő Kambodzsát és Vietnamot megjárt veterán, három másodperc alatt képes végezni áldozatával.

A bűnügyi osztályvezető közölte: kezdeményezik a férfi elmeorvosi vizsgálatát, a bíróság csütörtökön dönt előzetes letartóztatásáról.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport