Brutális melegellenes támadássorozat New Yorkban

2010.10.11. 16:07 Módosítva: 2010.10.11. 16:10
A fiatalok bandája homoszexuálisnak tartott embereket bántalmazott, rabolt ki, gyötört meg. Bloomberg szerint amit tettek, mindenkiben félelmet kelt.

Nyolc embert tartóztattak le New Yorkban melegek ellen elkövetett sorozatos és brutális támadások miatt. A 17 és 23 éves fiatalok bandája több homoszexuálisnak tartott személyt bántalmazott és rabolt ki. A banda tagjait vádolják illegális fegyvertartással, szexuális erőszakkal és személyi szabadság megsértésével is. A fiatalok tetteit életkoruktól függetlenül nagykorúként fogják elbírálni.

A CNN beszámolója szerint a banda három férfit tartott fogva és erőszakoskodtak velük. A negyedik áldozatot összeverték és kirabolták.

A bűnsorozat akkor kezdődött, amikor a fiatalok bandája, a Latin King Goonies tudomást szerzett arról, hogy a bandába jelentkező egyik tagnak szexuális kapcsolata volt egy harminc éves férfival. A 17 éves fiút egy üres lakásba csalták, kifaggatták, összeverték, összevagdosták és egy bottal erőszakot követtek el rajta. Az áldozatot szabadon engedték ugyan, de ígéretet kellett tennie, hogy nem árulja el őket. A fiú kórházba ment, de ott ismeretlen tettesekre hivatkozott.

Ugyanazon a napon egy másik 17 éves fiút is hasonló vádakkal illettek, majd megverték és elvették az ékszereit. Később az üres lakásba hívták a 30 éves férfit is, akit kikötöztek, levetkőztettek, majd a fiút arra kényszerítették, hogy összeverje, cigarettával égesse, lánccal korbácsolja és baseball-ütővel erőszakot kövessen el rajta. A banda később felkereste a férfivel együtt élő bátyját is, akit szintén megvertek majd kiraboltak.

Az ügyben megszólalt New York polgármestere, Michael Bloomberg is, aki elszomorítónak nevezte a homofób bűncselekménynek nyilvánított esetet.