Miniszteri dicséretet kapott a hazudós főnővér

2010.10.11. 08:08 Módosítva: 2010.10.11. 08:19
Nyilatkozott a Blikknek az a nő, aki évekig hamis papírokkal dolgozott vezető beosztásban a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban.

Fogalma sem volt arról, hogy hamis a mentőtiszti diplomája, mondta a Blikknek az a 43 éves nő, akiről szeptemberben derült ki: végzettség nélkül dolgozott a Bajcsy-Zsilinszky Kórház sürgősségi és intenzív osztályán.

"Ha kell, újrajárom a főiskolát! A betegellátás az életem" – állította a 43 éves Milák Anikó, aki azért vállalta az interjút, hogy a betegeket megnyugtassa: nem volt veszélyben az életük.

Korábban egy neve elhallgatását kérő kórházi dolgozó azt mondta, hogy "Anikó tíz évig dolgozott a kórházban, de egyből láttuk, hogy semmi köze az egészségügyhöz. Fogalma sem volt a latin kifejezésekről, nem ismerte a szakmai eljárásokat".

A nő elmondta, nem főnővérnek jelentkezett a Bajcsyba, ezt papírok is igazolják. Hozzátette, több dicséretet is kapott.

"Akkor nők még nem járhattak erre a szakra, de nagyon érdekelt ez a szakma. Így, bevallom, protekcióval vettek fel a levelező képzésre, amiért sok pénzt fizettem. Megírtam a szakdolgozatot is, és megkaptam a diplomát", magyarázta a volt főnővér, aki azonban a diplomáját nem tudta megmutatni, az ugyanis másfél évvel ezelőtt eltűnt.

Az ügyben az országos tiszti főorvos soron kívüli vizsgálatot rendelt el.