Ifj. Klapka Györgynek adta ki magát

2010.10.21. 11:35
Erkölcsi igazolvány beszerzését és jól fizető biztonsági őri állást ígért áldozatainak egy magát Klapka György fiának kiadó férfi.

Befolyással való üzérkedés gyanújával indított nyomozást egy egyelőre azonosítatlan, magát Ifjabb Klapka Györgynek kiadó férfi ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztálya.

ifj klapka

A csaló közleményük szerint "megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2009-ben és 2010-ben a sértetteknek azt állította, hogy jól jövedelmező biztonsági őri állást tud ajánlani Klapka György cégének telephelyén".

Azt ígérte, hogy az állás betöltéséhez szükséges erkölcsi igazolványt készpénzért cserébe kiváltja. Áldozatait minden esetben a Teve utcai rendőrszékház közelébe csalta azt a látszatott keltve, hogy készpénzért cserébe az ott dolgozó ismerősén keresztül elintézi a szükséges bizonyítványok kiállítását.

A készpénz átadása után minden esetben távozott.

A rendőrség kéri, hogy akinek a sérelmére a férfi hasonló bűncselekményt követett el, vagy információja van a gyanúsított valódi személyazonosságáról vagy a bűncselekményekről, jelentkezzen a 4575700/66-126-ös telefonszámon, vagy a névtelenül hívható telefontanú számán, a 0680555111-en.