Emma
5 °C
10 °C

Emberi csontvázakat találtak a felújításnál

2010.10.24. 17:34
Több száz évesek is lehetnek azok a csontvázak, amelyeket felújítás során találtak a hétvégén egy szombathelyi családi ház pincéjében. A csontokat és egyéb maradványokat az Igazságügyi Szakértői Intézetbe szállították.

Emberi csontvázak kerültek elő egy szombathelyi családi ház pincéjének felújítása során. A ház tulajdonosa értesítette a rendőrséget, de az elsődleges szakértői vélemények szerint a megtalált csontok ötven évnél régebbiek.

A bejelentő két évvel ezelőtt vásárolta meg a házat. Az első csontvázat a hét végén végzett felújítási munkák alatt találták meg a pincébe vezető lépcső alatt. Ahogy a földrétegben tovább haladtak, még 5-6 ember maradványai kerültek elő. A csontok közvetlen környezetében nagy mennyiségű elkorhadt fa - feltehetően koporsó - maradványait is megtalálták, tájékoztatott a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság ügyelete.

A csontvázak 1-2 méter mélységben, kis helyen, viszonylag rendezetten helyezkedtek el. A bűnügyi technikusok fényképfelvételeket készítettek a helyszínről, a maradványokról, az igazságügyi orvosszakértő pedig megállapította, hogy a csontok valószínűleg 100-200 évesek lehetnek, bűncselekmény gyanúja így nem merült fel.

A csontokat és egyéb maradványokat az Igazságügyi Szakértői Intézetbe szállították.