Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-3 °C
5 °C

Cozma társai sem látták, hogy ki szúrta le a sportolót

2010.10.25. 12:59
Ivan Pesic és Zarko Sesum sem látta, hogy ki szúrta le Marian Cozmát február 8-án. A sportolók külföldi tartózkodásuk miatt nem tudtak megjelenni a hétfői tárgyaláson, de nyilatkozatban közölték, hogy fenntartják korábbi vallomásaikat, amelyeket a bíró olvasott fel.

Ivan Pesic vallomásaiból kiderült: Cozmát minden előzmény nélkül támadták meg a lokálban, miközben a barátnőjével táncolt. A verekedés közben kést látott valakinek a kezében, amitől annyira megijedt, hogy fejbevágta az illetőt egy üveggel. A szórakozóhely előtt folytatódott a verekedés, de azt nem látta, hogy a három- négy támadó közül ki volt, aki leszúrta Cozmát. Csak azt vette észre, hogy társa a földön fekszik. Azt pontosan nem tudja, hogy őt mikor és hol szúrták meg, mert fájdalmat nem érzett. Arra emlékszik, hogy a lokál előtt "pisztoly, pisztoly " felkiáltást hallott és ezért, mivel látta, hogy Cozmán már nem tud segíteni, elmenekült és azonnal a kórházba ment.

Zarko Sesum sem látta Cozma gyilkosát, vallomásából az derül ki, hogy már a verekedés kezdetén azt a felkiáltást hallotta egy férfitől a tánctérben, hogy " kés van náluk vigyázz!". Cozmat többen támadták a szórakozóhely előtt is, ezután ájultan a földre esett. Sesum föléhajolt, és kihúzta a nyelvét, nehogy megfulladjon, ekkor vesztette el eszméletét, feltehetően azért, mert fejbe rúgták.

A Veszprém Megyei Bíróság 29 tárgyalási napot tűzött ki a gyilkosság tisztázására. A tárgyalás szeptember 13-án kezdődött. Heten állnak bíróság elé, akik ellen emberölés, életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és bűnpártolás a vád. A vádlottak mindannyian tagadják, hogy közük lett volna a gyilkossághoz.

A vád szerint 2009. február 8-án a halálos szívszúrást Marian Cozma Raffael Sándortól kapta, a Cozma segítségére siető Ivan Pesicet Németh Győző vesén szúrta, Zarko Sesumot pedig arcon rúgta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport