Vádat emeltek Stohl András ellen

2010.10.25. 17:05 Módosítva: 2010.10.25. 18:11
Még az idén bíróság elé áll a májusban részegen balesetet okozó Stohl András. Bár találtak kábítószert a vizeletében, csak ittas vezetésért kell felelnie.

Súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja a Budakörnyéki Ügyészség Stohl Andrást, közölte Kende Katalin, a bíróság szóvivője.

Az ügyészség négyoldalas vádiratát hétfőn vette át a Budakörnyéki Bíróság. A közlekedési bűnügy tárgyalása - Léhmann Zoltán bíró vezetésével - várhatóan decemberben kezdődik.

DVETT20100508003

A szóvivő nem válaszolt arra a kérdésére, hogy kábítószer fogyasztása miatt is felelősségre vonhatják-e Stohlt, vagy az önként vállalt elterelés miatt ez a vádpont később sem merülhet fel.

Egyelőre azt sem tudni, hogy hány szakértőt és tanút hallgat majd meg a bíróság.

Közepesen ittas volt

A nyomozást végző dunakeszi rendőrkapitányság vezetője, Kovács László szeptember 21-én jelentette be, hogy a rendőrség befejezte a munkát, és az iratokat vádemelési javaslattal továbbították.

A színész-műsorvezető május 8-án hajnalban autójával Budapestről Fót felé haladva áttért a szemközti sávba, ahol nekiütközött két szabályosan közlekedő autónak, majd a mentők kiérkezése után elhagyta a helyszínt. Egy ember súlyos, három pedig könnyű sérüléseket szenvedett. Mint később kiderült, Stohl közepesen ittas állapotban vezette autóját a baleset idején, a levett vér- és vizeletmintából a szakértők tiltott pszichotróp anyagot is kimutattak.

A nyomozás során a rendőrségnek nem sikerült kiderítenie, hogy a színész kitől szerezte a kábítószert, mondta a dunakeszi rendőrkapitány.

Lefoglalták a fegyvereit

A színész fegyvertartási engedélyét bevonták, az engedélyben szereplő vadászfegyvereket és lőszereket a büntetőeljárás jogerős befejezéséig lefoglalták.

Arra a kérdésre, hogy a súlyosan sérült férfi maradandó egészségkárosodást szenvedett-e, csak az ügyészségi kezdeményezésre indított újabb szakértői vizsgálat befejezését követően lehet majd válaszolni, közölte Kovács László.

Az MTI szerette volna megtudni, hogy a vádiratban azért szerepel-e a "súlyos testi sértés" megfogalmazás, mert a szakértői vizsgálat nem állapított meg maradandó egészségkárosodást, vagy azért, mert a vizsgálat végeredményére még várni kell, de hétfő délután az ügyészség illetékese nem volt elérhető.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport