Sokkolóval kísérleteztek az általános iskolások

2010.10.27. 13:11 Módosítva: 2010.10.27. 13:15
Öt tanulót vizsgáltak meg a mentők egy fővárosi általános iskolában, miután felmerült a gyanú, hogy elektromos áramütés érte őket. Kiderült, egy kínai piacon vásárolt sokkoló járt kézről-kézre, ezzel rázták meg egymást a gyerekek.

Elektromos sokkolót vitt egy fővárosi általános iskolába egy tanuló. A helyszínre szerdán délelőtt tízkor riasztották a rendőrséget és a mentőket, miután több gyereket is áramütés ért.

Az országos mentőszolgálat tájékoztatása szerint a XI. kerületi, Baranyai utcai általános iskolában öt gyereket vizsgáltak meg, de kórházba senkit nem vittek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte: az egyik tanuló vitte be az iskolába a veszélyes eszközt, amely aztán kézről-kézre járt.

A rendőrség még nem indított eljárást az ügyben, ám azt mindenképpen vizsgálni fogják, honnan szerezte a tanuló az elektromos sokkolót, melynek áramütése körülbelül két percig tartó izomgörcsöt okoz.

Az elektromos sokkoló a magyar törvények szerint közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek számít, hasonló kategória, mint a boxer vagy a pillangókés. Úgy tudni, a sokkolót a kínai piacon vette az iskola tanulója.