Vádat emelhetnek a fertőrákosi gyermektragédia miatt

2010.11.03. 17:56

Vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségnek a július közepén történt fertőrákosi gyermektragédia most lezárt nyomozati anyagát a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság – közölte a főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

Gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják azt a nőt, aki – utolsóként kijőve gyermekeivel a kerti medencéből – nem zárta be az azt körülvevő kerítés ajtaját, közölte Kálmán Gabriella.

A sajtóreferens felidézte, hogy több anyuka volt gyermekével a kertben, és amikor egyikük kikísért néhány vendéget, majd visszatért, nem találta négyéves kislányát; a gyermekre később a medencében bukkantak rá, de a helyszínre érkező orvos már csak a gyermek halálát tudta megállapítani.

A most lezárult nyomozás kiderítette, hogy az egyik, a medencéből utolsóként, gyermekeivel kiszálló édesanya nem reteszelte be a medencét körbevevő kerítés ajtaját. Így tudott a négyéves kislány a medencéhez menni, ahol vélhetőleg megcsúszott, és a vízbe esett. Halálát fulladás okozta, közölte a sajtóreferens.