Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Élete végéig börtönben marad az ózdi kettős gyilkos

Tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki két évvel ezelőtt megölt egy vállalkozót és annak tíz éves kislányát. Az ügy két másik vádlottját felmentették a vádak alól. Az ítélet jogerős.

A debreceni ítélőtábla - helybenhagyva a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bíróság első fokú határozatát - tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki 2008-ban megölt egy vállalkozót és annak tízéves lányát Ózdon.

A gyilkost előre kitervelten, több emberen, aljas indokból és célból, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt találták bűnösnek.

A vádlott hitelezőjét egy ipartelepre csalta, de arra nem számított, hogy ő a kislányát is magával viszi. A gyilkos mindkettőjükkel végzett, majd a férfi holttestének eltüntetéséhez két barátnőjétől kért segítséget. A két fiatal lányt a bíróság első fokon felmentette, a debreceni ítélőtábla keddi végzésében szintén helybenhagyta a felmentő határozatot.

A bűnügyben a megyei főügyészség február elsején nyújtott be vádiratot a 25 éves T. Ádám ellen. A per kezdetén a férfi úgy fogalmazott, a vállalkozó megfenyegette a tartozás miatt, emiatt félt tőle. Elmondása szerint csak lábon akarta lőni a férfit, de megbotlott, ezért fejbe találta.

A 10 éves kislány meggyilkolása körülményeinek kapcsán azt mondta: nem emlékszik a történtekre. Vallomásában többször említette, rosszul van a vértől. Mint mondta, megbánta tettét, és nem vitatja, hogy ő lőtte agyon a helyi vállalkozót és kislányt is.