Felfüggesztett börtön a halálra gázolt kisgyerek nagymamájának

2010.11.09. 14:38
A bíróság szerint nagymamája tehetett annak a másfél éves gyereknek a haláláról, akit egy parkolásból elinduló autó gázolt halálra Ötvöskónyban. Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt felfüggesztett börtönre ítélték.

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt felfüggesztett börtönre ítélték azt a 40 éves ötvöskónyi asszonyt, akinek a másfél éves unokáját egy parkoló autó gázolta halálra.

A bíróság megállapítása szerint a kisfiú a járó motorral várakozó autó elé sétált, melynek sofőrje a motorház takarásában nem láthatta. Látnia kellett volna viszont a nagymamának, aki a baleset helyszínétől pár méternyire a kertben halat pucolt.

Amíg a nagymama halat pucolt, egy önkormányzati ember érkezett autójával az utcába, egy hivatalos papírt aláíratni. Amíg ez megtörtént, a kisgyermek az autó elé keveredett. Az autó vezetője és a hivatalos iratokat aláíró férfi sem vette észre, így a sofőr induláskor halálra gázolta a gyermeket.

A bíróság ítélete alapján a nagymamát egy év két hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a védő felmentésért fellebbezett.