Előállították Damu Rolandot

Index, MTI
2010.11.18. 16:30 Módosítva: 2010.11.18. 20:56
A sorozatszínészt volt barátnője jelentette fel, akit állítólag bántalmazott szerda este. Damut az otthonából vitték el a rendőrök. Az ügyvédei megerősítették, hogy erőszakos közösülés bűntettének gyanúja miatt vették őrizetbe. A Jóban-rosszban producere bejelentette, hogy Damut többet nem foglalkoztatják.

Csütörtök este megerősítették Damu Roland ügyvédei, hogy a rendőrség erőszakos közösülés bűntettének gyanúja miatt őrizetbe vette a sorozatszínészt. Papp Gábor és Szigehty György elmondták: ügyfelük panasszal élt a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen. Damu Roland részletes vallomásában szerintük "egyértelművé tette", hogy ártatlan, továbbá poligráfos vizsgálatot kért, hogy bizonyítsa igazát.

Az első hírek csütörtök délután még csak arról szóltak, hogy súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt csütörtökön előállították és ki fogják hallgatni Damut. A Budapesti Rendőr-főkapitányság az ügyben csak annyit közölt, hogy egy 36 éves férfi ellen folytatnak eljárást, azt nem erősítették meg, hogy Damuról van szó.

01-damuroland

A rendőrség korábbi, délutáni tájékoztatása szerint a férfi november 17-én este nyolc óra körül felment az angyalföldi lakására a volt barátnőjével, majd ott a gyanú szerint több alkalommal bántalmazta a nőt, aki segítségért kiabált. A férfi szóban fenyegette és kérdőre vonta, majd elengedte a nőt, aki taxival hazament, otthonról értesítette egy barátját, ő pedig kihívta a mentőket.  A 28 éves nőt a mentők kórházba szállították, hogy sérüléseit ellássák. A kórházból értesítette a rendőrséget, és feljelentést tett a volt barátja ellen.

A BRFK rendőrei a férfit otthonából állították elő, közölte a rendőrség csütörtök délután. Az ügyben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le.

A Blikk.hu szerint a feljelentő P. Tímea, a 2008-as Miss World Hungary döntőse és Damu két éve jártak jegyben. A lap szerint kapcsolatuk az utóbbi időben megromlott, és többször szakítottak is. A Blikk írt arról, hogy a nő feljelentésében nemcsak bántalmazásról, hanem nemi erőszakról is szó volt, de a lap információja szerint a látleletet vevő orvosok erre utaló jeleket nem találtak.

Damu Roland tavasszal még azt nyilatkozta, hogy már a házasságot tervezik Tímeával, sőt meztelenül szerepeltek a Tv2 Mr és MRS című sztárshow-jában.

2010. november 18-án éjjel szállították be egy zárt rabszállító autóban Damu Roland színészt a Gyorskocsi utcai fogdába (Fotó: Lakatos Péter)
2010. november 18-án éjjel szállították be egy zárt rabszállító autóban Damu Roland színészt a Gyorskocsi utcai fogdába (Fotó: Lakatos Péter)

Damunak már nem ez az első ügye, amikor nő bántalmazásával vádolják. 2007-ben a Tv2 egyik partijáról hazafelé tartva felpofozta egyik kolléganőjét, aki állítólag sértegette akkori barátnőjét. Az eset miatt a Tv2 több hónapra kiírta a színész karakterét a Jóban-rosszban sorozatból.

A pofon előtt pár héttel egy állítólagos barátnője azzal vádolta a színészt, hogy telefonon zaklatja, és akkor derítette ki a bulvársajtó, hogy Damut súlyos testi sértésért már próbaidőre bocsátották.

A Tv2 Aktív című műsorában Nagy Tamás, a Jóban-rosszban producere bejelentette, hogy az ártatlanság vélelme megilleti Damu Rolandot is, ennek ellenére a színésznek nem adnak több esélyt, és ezentúl nem szerepelhet a sorozatban.