Szavazást írtak ki magzatuk sorsáról

2010.11.19. 08:36 Módosítva: 2010.11.19. 08:39
Egy amerikai házaspár honlapján lehet megszavazni, hogy elvetessék-e gyereküket. Állításuk szerint nem biztosak benne, hogy készen állnak a szülői szerepre. A kommentelők nem kímélik a házaspárt.

Az internetes szavazókra bízza egy amerikai házaspár, hogy elvetessék-e magzatukat vagy sem. Honlapjukon ultrahangos felvételeket is bemutatnak, még két és fél hétig lehet dönteni a baba sorsáról, a szülők ugyanis állításuk szerint nem tudnak. A tíz éve házas Arnoldék azt írják, hogy azért hozták létre a honlapot, mert nem biztosak benne, hogy készen állnak a szülői szerepre.

Pete és Alisha Arnold állításuk szerint nagyon komolyan veszik a közönség döntését, akármi is legyen az. "Ez is egyfajta kongresszus. Szavaznak valamiről, de az elnöknek vétójoga van" - mondta azonban az apa. A 30 éves szülők honlapjára eleinte nem sokan voltak kíváncsiak, de az elmúlt napokban alaposan megugrott a látogatottsága.

A kritikus kommentelők nem kímélik a házaspárt. "Mennyire szánalmas és undorító trükk, hogy 15 perc hírnevet szerezzenek maguknak" - írja egyikük. Egy másik hozzászóló pedig azt írja, hogy a nő szülje meg a gyereket, de rögtön adja is örökbe, hogy esélye legyen a normális életre.

Eddig 55 ezren szavaztak, a péntek reggeli állás szerint az emberek 79,99 százaléka megtartaná a gyereket, ötödük viszont az abortuszt javasolja a szülőknek. A szavazás december 7-én zárul, két nappal a minnesotai abortusztilalom életbe lépése előtt.