Nem fért be a pörköltalap a hűtőbe

2010.11.23. 12:34
Feltehetően több ételt főztek, mint amennyi befért a hűtőbe, az éjszakára kint hagyott adagban pedig elszaporodtak a baktériumok, ez okozta a tömeges ételmérgezést a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kollégiumában.

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kollégiumának konyháján azonnali takarítást rendeltek el, korlátozták a konyhán készíthető ételek mennyiségét és bírságot szabnak ki, ennek összegét még nem állapították meg - mondta el Gombos Zoltántól, a Fejér megyei Fejér Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatója. A konyhán bácskai rizses húst készítettek, amelynek pörkölt alapját előző nap főzték meg. 180 adagnyi készült el, ám a hűtőbe csak 150 fért be. A többit kint hagyták éjszakára, majd másnap összekeverték az egészet főtt rizzsel.

Az ÁNTSZ Közép-dunántúli Regionális Intézetének tájékoztatása szerint 88-an betegedtek meg a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kollégiumában, 84 gyerek és 4 felnőtt. A tömeges rosszullétek, a hasmenéssel, egy-két esetben hányingerrel járó megbetegedések még november 9-én éjjel történtek. A fertőzést az aznapi menüben lévő bácskai rizses hús okozta. A megbetegedés gyors lefolyású volt, senki nem került kórházba.