Álrendőrök raboltak ki egy lakást Budapesten

2010.11.25. 11:29
Segítségkérés álcájával tört be egy lakásba egy nő és négy férfi Budapesten. A lakókat bántalmazták és kirabolták. A nő rendőrnek adta ki magát, és azt mondta, fölösleges értesíteni a hatóságokat, mert úgyis elsimítja az ügyet. Közúti ellenőrzés közben buktak le.

Magukat rendőrnek kiadó rablókat fogtak el szerda éjszaka Budapesten. A XI. kerületi kapitányság járőrei az Edömér utcában állítottak meg ellenőrzésre egy autót, amit az öt utas gyanús viselkedése miatt átvizsgáltak. A kutatás során laptopokat, mobiltelefonokat találtak, melyekről kiderült, hogy egy lakásból lopták őket. A rendőrök megtalálták az áldozatot is, aki megerősítette, hogy a banda rabolta ki.

Mint kiderült, a banda egyik tagja, egy 39 éves nő segítséget kérve csöngetett be hozzá, ám amikor ajtót nyitott, négy férfi is a lakásba rontott. Bántalmazták őt és később hazaérkező lakótársát, mindkettejük értékeit elvették, a lakást feldúlták, majd egy óra múlva távoztak.

A nő rendőrnek adta ki magát, és figyelmeztette őket, hogy kár a hatóságokhoz fordulniuk, mert úgyis elsimítja az ügyet. Nyomatákul késsel fenyegetőzött.

A 20, a 21, a 27 és a 29 éves férfit, valamint a 39 éves nőt a rendőrök előállították. Rablás gyanújával indult ellenük eljárás.