Machetével mentek diszkóba, 73 és fél évet kaptak

2010.11.25. 10:09
Emberölés kísérlete és testi sértés miatt tíz évre ítélték annak a 12 fős bandának a vezetőjét, amelyik 2008 októberében támadt késekkel és bárdokkal felfegyverkezve egy hetényegyházi diszkó vendégeire. A banda többi tagjára összesen 63,5 év büntetést szabott ki a bíróság.

Jogerősen összesen 73,5 év szabadságvesztést szabott ki a Szegedi Ítélőtábla egy 12 fős társaság tagjaira. Az elítéltek 2008. október 24-én bozótvágó késekkel és bárdokkal felszerelkezve támadtak egy hetényegyházi szórakozóhely vendégeire. A támadásban négyen súlyosan, közülük ketten életveszélyesen megsérültek. Az életveszélyes sérülteket csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

Az ítélőtábla ítélete szerint a 12 fős társaság két tagja - a harmad- és az ötödrendű vádlott - egy kecskeméti presszóban szólalkozott össze két férfival. A presszóban nem került sor tettlegességre, de a két vádlott távozása után több ismerősét riasztotta, hogy segítsenek megtorolni a sérelmet.

Miután kiderítették, hogy a sértettek egy hetényegyházi diszkóban szórakoznak, csapatba verődve indultak utánuk.

A diszkóban rátámadtak a sértettekre, illetve a segítségükre sietőkre. Az elsőrendű vádlott "öljétek meg őket!" kiáltásokkal buzdította társait, a sértetteket pedig azzal fenyegette, hogy "most megdöglötök!".

Az egyik, akkor már eszméletlen sértettet kihúzták a szórakozó hely elé, ahol folytatták ütlegelését. A támadás tíz percig tartott, ezt követően a vádlottak gyorsan távoztak a helyszínről.

A történtek után több vádlott is a fővárosban bujkált, majd ketten külföldre szöktek. Az elsőrendű vádlottat nem is tudták elfogni, ő csak a másodfokú tárgyalás kezdetén adta föl magát.

A táblabíróság a férfit társtettesként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és társtettesként elkövetett testi sértés bűntettének kísérlete miatt jogerősen tíz év fegyházbüntetéssel sújtotta. A bíróság a társaság többi tagjára összesen 63 és fél év - három és kilenc esztendő közötti tartamú - szabadságvesztést szabott ki.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport