Gránátok és gépfegyvertár a gyorsvonaton

2010.11.26. 09:14
Három, szétcsavarható műanyag tokba zárt kézigránátot és egy becsomagolt gépfegyvertárat, hozzá tartozó lőszereket találtak a vámosok a tompai vasútállomáson pénteken hajnalban a Beográd nemzetközi gyorsvonaton.

A vonat fél öt előtt érkezett a vasútállomásra, a vámosok az ilyenkor szokásos ellenőrzést végzik, a vonat minden olyan zugát átkutatják, ahová tárgyakat lehet elrejteni, illetve emberek elbújhatnak. A vonat utolsó kocsijában, a WC fölötti mennyezetben textilbe csomagolva 1 darab íves tárat és külön csomagolva lőszereket találtak.

A kocsi tételes átvizsgálásakor az egyik fülkében az ülések alá rejtve, szétcsavarható tokokból feltehetően 3 kézigránát került elő. A vámvizsgálat alatt ebben a fülkében és a WC-ben sem találtak senkit a vámosok.

A vonaton 47 utas volt, az utolsó kocsiban 22-en utaztak. Őket a másik kocsikba szállították át a vámosok, majd az utolsó kocsit leakasztották a vonatról.

Az utolsó vagonban talált robbanószerekről a rendőrök értesítették a tűzszerészeket, ők fogják megállapítani, hogy valóban kézigránátokat rejtettek el az egyik fülke ülése alá - tájékoztatott Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.