Kovács lett a móri mészárlással is megvádolt Hajdú

2010.11.30. 14:31
Kovácsra változtatta nevét a móri bankrablás ügyében korábban megvádolt Hajdú László, hangzott el a megismételt másodfokú büntetőperben, a Fővárosi Ítélőtáblán.

A nyolc és fél évvel ezelőtti, nyolc halálos áldozatot követelő bankrablás különböző büntetőeljárásai a közeljövőben lezárulhatnak: a jelenlegi vádlott, első fokon életfogytiglanra ítélt Weiszdorn Róbert ügyében decemberben hirdethet jogerős ítéletet a tábla. Januárban pedig várhatóan sor kerül a jogerős határozathirdetésre az ügyben korábban megvádolt Hajdú és Kaiser Ede elleni perekben is.

Kaisert első, majd másodfokon jogerősen tényleges életfogytiglanra ítélték a móri nyolcas gyilkosság miatt, ám időközben előkerült a gyilkos fegyver, amellyel összefüggésben 2007-ben Nagy Lászlót és Weiszdorn Róbertet gyanúsították meg a bankrablással.

Nagy László - aki feltehetően géppisztollyal kivégezte az áldozatokat - előzetes letartóztatása során, 2007-ben a büntetés-végrehajtási intézetben öngyilkos lett.

A Fejér Megyei Bíróságon első fokon életfogytiglanra ítélt Weiszdorn másodfokú büntetőpere a közelmúltban kezdődött el a Fővárosi Ítélőtáblán, ebben az ügyben a jogerős ítéletet várhatóan december 9-én hirdetik ki.

A jelenleg is fogva tartott Kaiser Ede másodfokú perújítási eljárása várhatóan decemberben kezdődik, és januárban megszülethet a jogerős döntés.

Hajdút és Kaisert a móri bankrablás vonatkozásában feltehetően jogerősen felmentik, ám több más fegyveres rablásért, illetve egyéb bűncselekmények miatt még évekig rács mögött maradhatnak mindketten.

A nyolc éve előzetes letartóztatásba helyezett, majd megvádolt és azóta is fogva tartott, ám más rablások miatt nem jogerősen tizenöt évre, majd a hatályon kívül helyezést követő megismételt eljárásban tizenhét évre ítélt Hajdú másodfokú büntetőpere iratismertetéssel kezdődött el kedden a Fővárosi Ítélőtáblán, a perbeszédekre várhatóan a következő, december 2-i tárgyaláson kerülhet sor.