Nem vesz vért egy egészségügyi szolgálat, amíg tartozik a rendőrség

2010.12.04. 10:59
Csak akkor végez véralkohol-vizsgálatot a rendőrségnek egy Budapest több kerületében az orvosi ügyeletet ellátó cég, ha az intézkedő rendőr helyben kifizeti a 4300 forintos költséget. A cég szerint a BRFK mindig utólag fizetett, többször voltak csúszások, és jelenleg 800 ezer forinttal tartozik nekik.

Megtagadja a véralkohol-vizsgálatokat az egyik egészségügyi szolgálat, amennyiben a vérvétel megrendelője a BRFK, írja a Blikk.

A lap szerint a rendőrök rendszeresen visznek be szabálysértő sofőröket az International Ambulance Service orvosi ügyeleteire, a vérvizsgálatok ellentételezését azonban csak utólag kell kifizetniük, és az utóbbi időben elmaradtak a számlák kiegyenlítésével.

A cég egyik vezetője azt mondta a lapnak, hogy a rendőrség 800 ezer forinttal tartozik nekik, de korábban is rendszeresek voltak a fizetési csúszások.

Pusztai Mihály azt mondta, hogy november 21-én hivatalos levélben megírták a BRFK-nak, hogy ha december 1-ig nem rendezik a számlákat, akkor csak akkor végzik el a véralkohol-vizsgálatokat, ha az intézkedő rendőr a helyszínen, készpénzben kifizeti a 4300 forintos költséget.

Az egészségügyi cég látja el az orvosi ügyeletet Budapest VI., VII., X., XIII., XV., XVIII., XIX. és XXII. kerületében.

A hátralék rendezéséig sem fordulhat elő, hogy Budapesten bármely büntető- vagy szabálysértési eljárás meghiúsuljon a vérvétel hiány miatt, reagált a Blikknek a BRFK.