Agyhalott a Bercelen elgázolt kisfiú

2010.12.06. 11:17 Módosítva: 2010.12.06. 11:23
Továbbra is életveszélyes állapotban vannak azok a kisgyerekek, akiket elütött egy autó, amikor szánkóval elécsúsztak szombaton Bercelen. A hétéves kisfiú és a nyolcéves kislány koponyasérülést szenvedett, a rohamkocsi mindkét gyereket fővárosi kórházba vitte a Nógrád megyei faluból.

Harmat György, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója elmondta: a gyerek súlyos idegrendszeri károsodást szenvedett, műtéten esett át, és egy átmeneti javulás után az állapotában nincs változás.

Súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett a kislány is, koponyacsontja több helyen eltört, őt a Szent János Kórházba szállították. Balázs Magdolna, az intézmény pr-munkatársa azt közölte: a kislányt egyelőre kezelik, állapota függvényében döntenek a később esetleg szükséges beavatkozásról.

Több embert még keresnek

A két gyerek szánkóval csúszott egy autó elé szombaton, a jármű több méteren át tolta őket maga előtt. A baleset után a helyszínen összegyűlt ötvenfős tömeg körében lincshangulat alakult ki, egy arra haladó, a balesetben nem érintett autóst megütöttek, az autóját pedig megrongálták. A rendőrség állandó jelenlétet biztosított a faluban.

Időközben egy 52 éves berceli férfit elfogtak, de a csoportos garázdasággal gyanúsított emberek közül többen még mindig ismeretlen helyen tartózkodnak.