Lezuhant egy sportrepülőgép Tökölnél

2010.12.08. 16:03 Módosítva: 2010.12.08. 17:44
Meghalt a pilótája annak a sportrepülőgépnek, ami szerdán délután zuhant le Tököl és Halásztelek között. A kétszemélyes Cessna 152-es Tökölről szállt fel, fedélzetén csak a pilóta volt. Egyelőre nem tudni, miért zuhant le a gép.

Lezuhant egy sportrepülőgép szerdán délután Tököl és Halásztelek között. A szerencsétlenül járt Cessna típusú kétszemélyes repülőgépben csak a pilóta ült, őt a tűzoltók próbálták kiszabadítani, de nem tudták megmenteni az életét.

Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a rendőrség szakértők és a légügyi hatóság bevonásával vizsgálatot indított. A sportrepülő feltehetően leszállás közben zuhant le a Nagy-Duna-ág közelében, lakott területen kívülre - mondta Loch Erika, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense.

A gépben még hatvan liter üzemanyag volt, az üzemanyagtartály nem sérült meg, tűz nem keletkezett.

Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivője közölte, hogy egy Cessna-152 típusú, magyar lajstromban lévő gépről van szó, amelyet felszállás közben, eddig ismeretlen okból ért tragikus kimenetelű baleset. A szervezet munkatársai még vizsgálják az okokat.