Meghalt a szánkóbalesetes kisfiú

2010.12.08. 11:40 Módosítva: 2010.12.08. 18:05
A balesetet szenvedett kisfiú napok óta a klinikai halál állapotában vollt. A szerveit felajánlották beteg gyerekek gyógyításához.

Meghalt a berceli szánkóbalesetben megsérült kisfiú, akit napok óta kezeltek a Heim Pál Gyermekkórházban. Harmat György főigazgató elmondta: az orvosokból álló bizottság kedd este úgy határozott, hogy a napok óta a klinikai halál állapotában lévő gyereket lekapcsolják a lélegeztetőgépről.

A főigazgató azt mondta, a kisfiú bekerült az úgynevezett donációs programba, de annak részleteiről információt nem adhat. A gyerek szerveit felajánlották beteg gyerekek gyógyításához, de azt cáfolták, hogy szívét a 264 nap után, kedden este sikeresen megműtött Máté kapta volna.

A súlyosan sérült nyolcéves kislány jobban van, levették a lélegeztetőgépről.  Pintérné Gönczi Ágnes, a Szent János Kórház főigazgatója elmondta: a kislánynak spontán légzése van, étkezik, kommunikál. Ha így javul, két-három nap után elhagyhatja az intenzív osztályt, kezelését a gyermekosztályon folytatják.

Nem javult az állapota

Szombaton a Nógrád megyei Bercelen egy kisfiú és egy kislány csúszott szánkóval egy autó alá. A kislányt súlyos, a fiút életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A kislány állapotáról még hétfőn a kórház úgy tájékoztatott, hogy nincs arra mutató jel, hogy maradandó sérülése lenne, így újabb operációra sincs szükség. A Heim Pál kórházban ápolt kisfiú azonban mindvégig a klinikai halál állapotában volt, állapota nem javult, az orvosok ezért döntöttek úgy, hogy nem tartják tovább életben.

A baleset helyszínén a történtek után körülbelül ötvenen gyűltek össze, lincshangulat alakult ki. A társaság egyik tagja ököllel ütni kezdett egy autóst, akinek nem volt köze a balesethez. Egy másik pedig a kocsiját rongálta meg. A 33 éves sofőr könnyű sérüléseket szenvedett. A rendőrök a garázdasággal gyanúsítható verekedők közül egy 52 éves férfit fogtak el, a többieket még keresik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport