Három év fegyház lopási kísérletért

2010.12.11. 22:58
Három év fegyházbüntetésre ítélt a Békéscsabai Városi Bíróság lopás kísérte miatt, nem jogerősen egy büntetett előéletű férfit, akit egy ház tulajdonosa szerda hajnalban a nappalijában talált.

A házban lakó férfi zajra ébredt fel, és a nappalijában egy idegent talált. Amikor a házigazda kérdőre vonta, a 26 éves fiatalember azt állította, hogy a kerítésen át bedobták az udvarra, ahonnan azután mégsem kifelé mászott, hanem a lakás felé vette az irányt.

A férfi sietve távozni akart, a tulajdonos azonban megpróbálta visszatartani, ekkor a hívatlan látogató beszaladt a mellékhelyiségbe és magára zárta az ajtót. Amíg a házigazda a rendőrséget hívta, a fiatalember kiugrott az ablakon, de a háztól nem messze a járőrök elfogták.

A békéscsabai rendőrkapitányság gyorsított eljárásban vizsgálta ki az eset körülményeit, s lopás kísérletének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a büntetett előéletű fiatalembert. A férfit a bíróság pénteken, nem jogerősen három év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte.