A Pink Floyd gitárosának fia felgyújtotta volna a londoni Legfelsőbb Bíróság kapuját

2010.12.13. 16:02
A 21 éves Charlie Gilmour a tandíjemelés elleni tüntetésen randalírozott. Nevelőapja vagyonát 25 milliárd forintra becsülik.

A Pink Floyd énekes-gitárosa, David Gilmour fiát vasárnap vették őrizetbe garázdaság miatt. Charlie Gilmore azzal okozott közfelháborodást, hogy az egyetemi tandíjak tervezett emelése elleni tüntetésen megpróbálta letépni a brit zászlót a Whitehall előtti hősi emlékműről. A Daily Mail hétfői száma viszont olyan, újabb fényképeket közöl, amelyeken Gilmour épp a Legfelsőbb Bíróság kapuját próbálja felgyújtani egy rakás újságpapírral és egy öngyújtóval.

Charlie Gilmour
Charlie Gilmour

A leginkább a gót szubkultúrára emlékeztető fekete ruhában és hosszú kabátban randalírozó, és az arcát eleinte sállal takaró milliomoscsemete egy másik képen egy kővel látható, amit a többi tüntetőhöz hasonlóan feltehetőleg ő is a pajzsos rendőrök ellen kívánt felhasználni. A Cambridge-ben történelmet tanuló Gilmourt Károly herceg és Kamilla autójának közelében is látták.

000 DV884663

Charlie David Gilmour fogadott gyermeke, édesanyja 1994 óta a Pink Floyd zenészének felesége. Mivel a zenész vagyonát 78 millió fontra (kb 25 milliárd forintra) becsülik, a tandíjemelés feltehetőleg nem verné földhöz a családot, és ezt a tényt a brit sajtó kellő súllyal emlegeti a tudósításokban. Gilmour megítélését tovább súlyosbítja, hogy a BBC este felvette, amint valószínűleg egy abban az időben kifosztott boltból származó női bakancsot és egy kirakatai bábu részét rejtegeti a kabátja alatt.

Gilmourt először a tüntetés kezdetén látták, amint egyik kezében egy verseskötettel, a másikban pedig egy vörös-fekete zászlóval a parlament előtti kordonba kapaszkodva Byront és Keatst szavalt. Később bocsánatot kért, és egyszeri idiótaságnak nevezte a történteket. A hősi emlékműre utalva kijelentette: szörnyű botrányba keverte, és borzasztóan érzi magát. Mint mondta, nem vette észre, hogy a zászló a hősi emlékműről lóg.