16 évet kapott a gyilkos gyújtogató

2010.12.14. 18:33
A féltékeny férfi rágyújtotta felesége új élettársára és annak anyjára a házat, a vetélytárs bennégett.

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember ellen elkövetett emberölés kísérlete miatt másodfokon tizenhét év fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla Sz. Gábort, aki 2007-ben felgyújtott egy házat, amelyben feleségének új partnere és annak anyja aludt.

A vádlott és felesége között 2007-ben romlott meg a viszony, majd
a nő beismerte szerelmi kapcsolatát egy munkatársával, s elköltözött
otthonról. Sz. Gábor ezt követően zaklatta feleségét, végül az év
áprilisában felesége új barátja szüleinek házát körbelocsolta
motorbenzinnel, majd meggyújtotta.

A férfi és anyja aludt, amikor belobbant a benzin és kigyulladt a ház. Az asszonynak sikerült kimenekülnie a házból, a fia azonban testének 84 százalékára kiterjedő harmad- és negyedfokú égési, illetve súlyos légúti sérüléseket szenvedett, amelyekbe 2007 júniusában belehalt. Hegedűs László, a vádlott ügyvédje elmondta, hogy a Fővárosi Ítélőtábla több ponton kiegészítve hagyta helyben a Pest Megyei Bíróság elsőfokú ítéletét. Egyebek mellett megállapította az "előre kiterveltséget" is, mint minősítő körülményt – mondta az ügyvéd.

Az idén februárban született elsőfokú ítéletet a védelem megfellebbezte. Az ügyészség a fellebbezés elutasítását kérte, de írásban, megalapozatlanságra való hivatkozással, hatályon kívül helyezték az ítéletet – mondta az ügyvéd. A keddi tárgyaláson bizonyításokra került sor, amelyek után az ügyészség már nem tartotta fenn hatályon kívül helyező indítványát.

Az ügyvéd úgy nyilatkozott, megvárja, amíg védence – nagyjából hat hónapon belül – megkapja a másodfokú bíróság írásbeli indokolását. Ezt követően döntik el, van-e helye felülvizsgálati kérelemnek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport