Soha nem szabadulhatna a fekete sereg vezére

2010.12.14. 12:35
Tényleges életfogytiglant kapott a fekete sereg szökésben lévő vezetője, Magyar Róbert, 28 társa pedig még összesen több mint száz év fegyházat a Fővárosi Bíróságon kedden kihirdetett elsőfokú ítélet szerint.

A fekete seregként ismertté vált bűnszervezet az ügyészség szerint prostitúcióval, védelmi pénzek szedésével, tartozásbehajtással foglalkozott, erőszakos harcot folytatott a mindezekből származó illegális jövedelmekért és még a fegyveres leszámolástól sem riadt vissza. A kedd délelőtti ítélethirdetéskor a büntetések felolvasását követően a tárgyalóteremben nyomban megbilincseltek és előzetes letartóztatásba helyeztek nyolc, még szabadlábon lévő vádlottat. A több órás indoklás a délután folyamán várható.

Fotó: Illyés Tibor
Fotó: Illyés Tibor

A 6-8 évvel ezelőtti cselekmények között van minősített emberölés, zsarolás, lőfegyverrel való visszaélés és garázdaság. A vád szerint Magyar Róbert egy bűnszervezetet hozott létre, amely akár ezer főt is mozgathatott volna. Az alvilágban csak fekete sereg néven ismert csoport vezetőjét, Magyar Róbertet az ügyészség többek között azzal vádolja, hogy egy korábbi sérelmét megtorolandó ő adott megbízást az alvilágban Ragyás Tóniként ismert H. Antal megölésére. A gyilkosság 2003. augusztus 27-én történt egy III. kerületi szórakozóhely előtt, Ragyás Tóni a helyszínen életét vesztette.

Magyar Róbert január 16-án reggel tűnt el XIII. kerületi lakásából, ahol házi őrizetben volt, mivel előzőleg már három évet folyamatosan előzetes letartóztatásban töltött, de ügyében még elsőfokú ítélet sem született. Szökését, ami jogilag nem minősül fogolyszökésnek, hiszen nem a hatóság őrizetéből tűnt el, csak január 17-én este észlelték, a perét tárgyaló bíró további két nappal később értesült róla.