Árpád
-5 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Felfüggesztettet kapott a szomszédját árammal megrázó bajai férfi

2010.12.16. 14:47

A Szegedi Ítélőtábla csütörtöki jogerős döntése alapján négy év felfüggesztett börtönbüntetés vár arra a bajai férfira, aki miatt megrázta az áram egyik szomszédját.

A munkanélküli, büntetlen előéletű férfi egy bajai társasházban lakott, melynek udvarát közösen használták a későbbi sértettel és annak családjával, viszonyuk azonban elmérgesedett.

2006 októberében a vádlott lakrészük bejárata fölé egy mozgásérzékelős lámpát szerelt. A lámpa fénye bevilágított a sértett lakásának ablakán, zavarva ezzel gyermekét az alvásban. A sértett ezért előbb a mozgásérzékelőt állította el, majd több alkalommal elfordította a lámpát.

A vádlott ezt megtudta, egy fémlemezt rögzített a szerkezet aljához, és úgy vezetett belé áramot, hogy amikor a lámpa bekapcsolt, a fémlemez feszültség alá került.

A baleset 2007. február 6-án történt, amikor a lámpa ismét bekapcsolt, a sértett pedig el akarta fordítani, hogy annak fénye ne zavarja gyerekét.

Kiment az udvarra, a lámpánál megkapaszkodott egy gázcsőben, majd lábujjhegyre állva a jobb kezével felnyúlt, hogy elfordítsa az érzékelőt. Eközben jobb csuklójával hozzáért a feszültség alatt álló fémlemezhez.

Amikor áramütés érte, sikerült elrántania jobb kezét a lemeztől, és a görcsbe ránduló bal kezével is néhány másodperc múlva el tudta engedni a gázcsövet.

A sértett az áramütés következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a szakértői vélemény alapján az áramütés súlyos sérüléshez, akár halálhoz is vezethetett volna.
A táblabíróság emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek az 52 éves vádlottat.