Négyen fagytak meg péntekre virradóra

2010.12.17. 11:35

Pénteken egy 55 éves újlétai nőt és egy 59 éves hajdúböszörményi férfit holtan találtak otthonukban, mindketten kihűlés miatt veszítették életüket.

Hasonló eset történt csütörtökön délután Dunaújvárosban. A Vasmű út egyik parkos részén, két földön fekvő férfi holttestére bukkantak a járókelők, halálukat valószínűleg szintén kihűlés okozta.

A Veszprém megyei Hajmáskéren kedden találtak egy asszony holttestére egy vízelvezető árok mellett, múlt hétvégén pedig Békésben számolt be két hasonló halálesetről a rendőrség. Az egyik áldozatra Kondoroson, egy vízelvezető árokban, a másikra pedig Nagybánhegy egyik utcájában találtak rá. Valószínűleg mindketten ittasak voltak.

Móron viszont még időben érkezett a segítség. Péntek hajnalban a járőrök vettek észre a padon ücsörgő 56 éves hajléktalant, akit ezután egy hajléktalanszállóra vittek, ahol gondoskodtak róla.

A rendőrség azt kéri, hogy aki fekvő, üldögélő személyt észlel, főként sötétedés után a települések közterületein, jelezze a rendőrség 107-es, 112-es segélyhívó számain, hogy ők intézkedni tudjanak.