Földrengés Iránban halálos áldozatokkal

2010.12.21. 06:25
Erőteljes, 6,3-es erősségű földrengés rázta meg Irán délkeleti részét hétfő este, a természeti katasztrófának legalább öt halálos áldozata van a térség hegyi falvaiban, és sok épület megrongálódott - közölte az érintett Kermán tartomány kormányzója.

Iszmáil Naddzsar szerint könnyen lehet, hogy magasabb lesz az áldozatok száma, mert sok épület megrongálódott. Az állami televízió úgy értesült, hogy legalább három falu romba dőlt. Több száz ember rekedt a romok alatt - idézett különböző tisztségviselőket a Mehr félhivatalos hírügynökség.

A tartományi kormányzói hivatal egyik tisztségviselője elmondta, hogy a rengés sújtotta térségben harminc falu van, de gyéren lakottak. "Nem számítunk sok halálos áldozatra. Eddig 25 sérültről tudunk" - mondta.

Az IRNA hírügynökség szerint az erős rengésen kívül egy órán belül négy kisebb is megrázta a térséget. "Állítólag néhány faluban haltak meg emberek, de pontos számot még nem tudunk, mert a falvak nehezen megközelíthetők" - mondta a tévében egy másik kermáni tisztségviselő.

Hoszein Bageri, az iráni katasztrófavédelem igazgatója a tévének úgy nyilatkozott, hogy földrengés sújtotta övezettel megszakadt a telefonösszeköttetés. A hatóságok mentőalakulatokat vezényeltek a térségbe. A rengést az Afganisztánnal és Pakisztánnal határos Szisztán-Beludzsisztán tartományban is érezték.

A szóban forgó övezet közel fekszik az ókori építményeiről híres Bám városához, ahol 2003-ban egy hasonló erejű földmozgásban több mint 26 ezer ember vesztette életét. Kermán tartományban gyakori a földrengés

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport