Élve akarták eltemetni a brazil nőt

2010.12.26. 15:33
Mégsem halt meg az az asszony, akit a temetkezési vállalkozója már a szertartásra készített elő Brazília Ipatinga régiójában. Az idős nőt most abban a kórházban ápolják, ahol pár nappal ezelőtt már halottnak nyilvánították.

Sokkot kapott az a munkás, aki épp temetéshez készítette elő egy idős asszony testét, ám a már koporsóban fekvő nő hirtelen újra életre kelt - írja a Daily Mail.

A brazil rendőrség egyelőre még vizsgálja hogyan lehetséges az, hogy a 88 éves Maria das Dorest, akinél a kórházi hatóságok magas vérnyomás és az artériák elzáródása miatti halált állapítottak meg, mégis majdnem élve temették el.

Az asszonyt később ugyanabba a kórházba szállították vissza, amelyik egyszer már kiállította  halotti bizonyítványát, és a karácsony éjszakáján elhunytak névsorába is beiktatta.

A nő "feltámadásánál" jelen lévő temetkezési szakember úgy nyilatkozott: miküzben a halottnak hitt asszonyt a temetésre készítette elő, mozgást látott rajta, és azt is észrevette, hogy lélegzik, majd a nő egyszer csak felébredt. Ekkor a temetkezési szakember orvosi segítséget hívott.

A temetést eredetileg szombat délután ötre tervezték, de a történtek után ez elmaradt. A nő egyébként régóta szenvedett magas vérnyomástól, keringési rendellenességektől, alzheimer kórtól, novemberben pedig jobb lábát is amputálták.