94 évesen nemzette első gyermekét

2010.12.29. 19:28
94 évesen lett apa saját állítása szerint egy indiai férfiből. Ramajit Raghav az észak-indiai Haryanában található faluban, Kharkhodában él első gyermekével. A feleség életkorát illetően bizonytalanok a helyi források, a Daily Mail szerint az anyuka „ötvenegynéhány” lehet.

Egy állami kórházban látott napvilágot két hónapja Ramajit Raghav egyetlen gyermeke, Vikramjeet. A fiút a szülők Isten ajándékának tekintik, miután mindketten messze túl vannak a gyermekvállalás szokásos életkori határain.

Kharkhodai Ramajit Raghav a nyilvántartások szerint 94 éves volt, amikor teherbe ejtette feleségét, az 50. életévét régen betöltött Shankuntala Devit.

A Daily Mail tudósítása szerint a férfi azt állítja, több gyermeket is szeretne az újszülött mellé. Raghav szerint ugyanis életkora még a következő évtizedben semmi sem veszélyezteti gyermeke jövőjét, ő ugyanis jó egészségnek örvend, és ez – szerinte – nem fog változni a közeljövőben sem. A szülést levezető orvosok túlzónak tartják Raghav állításait, ám a gyermek származása körül nincsenek kétségeik.

A lapnak nyilatkozó helyi főegészségügyis szerint az újszülött megfelelő állapotban jött világra. Dr Paramjeet Singh azt mondta, valóban nagyon kicsi az esélye annak, hogy ilyen idős korban bárki teherbe ejtsen vagy teherbe essen, ám a lehetőség mégsem zárható ki.

A lap szerint az anya életkora körül vannak bizonytalanságok, a helyi források 51 és 54 közöttire teszik. Az újdonsült apa is idősebbnek tartja magát, mint ahogy azt papírjaiból ki lehet olvasni. Raghav szerint már több mint 100 éves.

A világ legidősebb apja címet eddig szintén indiai férfi tartotta. Nanu Ram Jogi 2007-ben 90 éves korában nemzette 22. gyermekét.  • Hírek
  • Megtakarítás