Tribuszerné újra kölcsönökkel csábít

2010.12.29. 09:14
A bama.hu szerint a leghírhedtebb pilótajáték-szervező több embert becsapott Komlón. Az asszony azt állítja, kirabolták, ezért nem tud fizetni.

Újra aktív a kilencvenes évek legnagyobb pilótajátékának főszereplője, Tribuszer Zoltánné, írja a bama.hu.

A Baranya megyei hírportálnak egy - neve elhallgatását kérő - komlói férfi elmondta: jó néhányan ugyanabba a csapdába sétáltak bele pár hónapja, mint társaik évekkel ezelőtt.

Tribuszerné telefonon kereste fel őket azzal az ajánlattal, hogy ha egymilliót adnak kölcsön, egy év múlva hatvan százalékkal, míg ha félmilliót, fél év múlva harminc százalékkal többet fizet vissza. Addig havonta ötvenezer forintot kapnak kézhez, majd a meghatározott idő lejárta után a teljes, kamatokkal megemelt összeget. Azonban akik aláírták vele a szerződést, hiába várták a havi juttatást, Tribuszerné különböző dolgokra hivatkozva minden alkalommal halasztást kért tőlük.

Az utolsónak megadott időpontban nem a pénz, hanem egy konyhakés és a rémültnek látszó Tribuszerné fogadta őket házában. Az asszony elmondta, a pénzt nemrég futár hozta a házhoz, aki, miután elköszönt, pár perc múlva a késsel tért vissza, és a pénz átadására kényszerítette. A helyszínre hamarosan kiérkeztek a rendőrök, és a kifizetésről többet nem esett szó. A kölcsönt adó családok ezek után úgy érzik, becsapták őket, megtakarított pénzüktől pedig végleg elbúcsúzhatnak.

A Baranya megyei rendőr-főkapitányság sem megerősíteni, sem megcáfolni nem kívánta azt az értesülést, amely szerint akár 25 millió forint is lehet a családok vesztesége, mint ahogy azt sem, folyik-e eljárás az ügyben, mindössze annyit közöltek, hogy személyiségvédelmi okokból konkrét személyre vonatkozó információ nem adható ki.

A bama.hu munkatársa felhívta Tribuszer Zoltánnét, aki csak annyit közölt: "egy hónapja valóban kiraboltak, aminek károsultja rajtam kívül tizenhárom személy, barátaim, rokonaim és ismerősök. Feljelentésem nyomán az ügy folyamatban van, a kárunk januárban térülhet meg".