Vasvillával támadt a rendőrökre

2010.12.30. 07:49
Figyelmeztető lövéssel tudtak csak megállítani a rendőrök egy férfit, aki vasvillával támadt rájuk szerdán este a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszadadán. A férfi előzőleg két rokonát késelte meg, ezért hívták ki a rendőröket.

A megyei rendőrség tájékoztatása szerint Tiszadadán egy család tagjai vesztek össze, a veszekedés odáig fajult, hogy az egyik férfi megkéselte két rokonát. A sérülteket kórházba szállították, egyikük állapota életveszélyes.

A rendőrök az utcán találták meg a késelőt, aki viszont vasvillával indult feléjük. Ezt háromszori felszólítás után sem tette le, ráadásul az egyik rendőr felé szúrt vele. A megtámadott rendőr figyelmeztető lövést volt kénytelen leadni, erre végül letette a vasvillát a férfi.

A rendőrök megbilincselték a támadót, de közben elkezdtek gyülekezni a környékbeliek, hogy az elfogott késelőn elégtételt vegyenek a megsebesített rokonaik miatt. A rendőrök ekkor erősítést hívtak, végül a tömegből is előállítottak négy embert, csoportos garázdaság miatt.

A késeléssel gyanúsított 38 éves férfit őrizetbe vették, életveszélyt okozó testi sértés miatt indult ellene eljárás. Az ügy kapcsán hivatalos személy ellen felfegyverkezve elkövetett erőszak miatt pedig a nyíregyházi nyomozó ügyészségen kezdeményeztek eljárást a rendőrök.