Újra betört a szabdlábon védekező pécsi banda

2011.01.04. 14:50
December végén már egyszer tetten érték azt a rablóbandát, amelyet most egy pécsi belvárosi söröző feltörése közben füleltek le. A társaság tagjai ugyanis szabadlábon védekezhettek.

Betörésen érték tetten annak a bandának három tagját, amelyet december végén 23 rendbeli betöréses lopással és rongálással gyanúsított meg a pécsi rendőrkapitányság. A társaság tagjai szabadlábon védekezhettek - közölte a rendőrség kedden az MTI-vel.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a járőrök hétfőn hajnalban bejelentés alapján vonultak ki egy pécsi belvárosi sörözőhöz, ahol a három férfi az ablakot betörve próbált bejutni az üzletbe. Kiderült, hogy az éjszaka folyamán egy másik üzletbe is be akartak törni, de ott nem jártak szerencsével, ezért továbbmentek, és újra próbálkoztak. A három férfit a nyomozók kihallgatták, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

A pécsi rendőrkapitányság december végén indított büntetőeljárást hét ember ellen 23 rendbeli betöréses lopás és rongálás gyanújával. A banda 16 és 19 év közötti tagjai tavaly június óta több pécsi üzletbe törtek be, és dohányárut vittek el. Emellett több uránvárosi lakás ablakát törték be pusztán szórakozásból. Az okozott kár több százezer forint, a pontos összeg megállapítása folyamatban van.

A gyanúsítottak részben beismerő, részben egymásra terhelő vallomást tettek, de mivel büntetlen előéletűek, szabadlábon védekezhettek.