Drogbeteg ölt öregembert a Nyírőben

2011.01.05. 09:19 Módosítva: 2011.01.05. 15:00
Elrendelte N. Richárd előzetes letartóztatását harminc napra a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB). A fiatalembert azzal gyanúsítják, hogy kedden megölt egy 68 éves beteget a budapesti Nyírő Gyula Kórház pszichiátriai osztályán.

Skoda Gabriella, a főügyészség szóvivője elmondta, hogy a bíróság döntése értelmében a gyanúsítottat az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállítják, mivel a férfi jelenleg is pszichiátriai kezelés alatt áll.

Halottszállító furgon hagyja el a Nyírő Gyula kórházat
Halottszállító furgon hagyja el a Nyírő Gyula kórházat

A BKKB a főügyészség indítványával egyezően azért döntött a kényszerintézkedés elrendeléséről, mert álláspontja szerint fennáll a fiatalember esetében a szökésnek, az elrejtőzésnek, továbbá annak a veszélye, hogy a férfi újabb bűncselekményt követne el.

A kórház vezetése korábban közölte, hogy az intézmény egyik pszichiátriai osztályának zárt részlegén egy többszörösen kezelt, kisebb bűncselekményeket is elkövető drogbeteg férfi támadta meg kedd este a közelében fekvő, mind tudatilag, mind testileg súlyosan leépült 68 éves beteget, aki ezt követően meghalt. A kórház főigazgatója elrendelte a részletes belső vizsgálatot az ügyben.

A Budapest Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerint a 68 éves beteget a vele közös helyiségben elhelyezett, orvosi kezelés alatt álló húszéves férfi ölte meg. A fiatalemberrel szemben a főkapitányság büntetőeljárást indított.

A Független Hírügynökség értesülései szerint a férfi drog és alkoholfüggő, pszichiátriai kezelés alatt állt. Úgy tudni, a két ünnep között rátámadt az egyik rokonára, emiatt eljárás is indult ellene. Ezután került a Nyírő Gyula Kórház zárt osztályára, ahol később végzett szobatársával.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport