Óriásbírság a rendőrszidó részeg sofőrnek

2011.01.05. 10:09
Több mint 800 ezer forint pénzbüntetésre és 2 év 4 hónap járművezetéstől eltiltásra ítélte a bíróság azt az ittas férfit, aki még a vele szemben intézkedő rendőröket is mindennek lehordta, írja a Békés megyei online. A határozat jogerős.

Keményen „megmérte” a bíróság a közelmúltban azt a békéscsabai férfit, aki rövid időn belül kétszer is lebukott, miközben ittasan vezetett, ráadásul a rendőröket is válogatott szavakkal szidalmazta.

Az elmúlt év január 23-án, az esti órákban a békéscsabai dr. H. Gy. nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott, majd beült az édesanyja tulajdonát képező, de általa üzemben tartott Mercedesbe, és azzal a városban közlekedett.

Egy rendőri ellenőrzés során kiderült, hogy részegen vezetett. Az intézkedés során a férfi közölte a négy intézkedő rendőrrel, hogy „hülyék vagytok, mert csak rendőrök tudtatok lenni”. A vérvételre való előállítás során végig lekezelő hangnemben, tegeződve beszélt az egyenruhásokhoz, többször is becsmérelve őket.

Nem sokkal ezután, február 19-én a békéscsabai rendőrök ismét elcsípték, ezúttal is volt alkohol a vérében, miközben a 44-es főút elkerülő szakaszán autózott. Ekkor már a korábbi eset miatt nem is ülhetett volna volán mögé, hiszen a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt.