Olivér
8 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Kedvenc sörözőjüket siratják a mezőhegyesiek

2011.01.07. 08:51 Módosítva: 2011.01.07. 08:52
Mezőhegyesen eddig háromszáztizennégyen írták alá az aláírásgyűjtő ívet, amellyel szolidaritásukat fejezték ki a vendégek a Centrálban kilenc évig működő söröző megszűnése miatt, írja a beol.hu.

A beol.hu írása szerint az épület tulajdonosa, az önkormányzat azért nem hosszabbította meg a szerződést a vállalkozóval, mert tavasszal felújítják az ingatlant. Erre 300 millió forintot nyertek.

A mezőhegyesi Dublin sörözőben még a szilveszteri buli nyomai látszanak, de már csomagolnak a dolgozók. A helyiséget január 31-ig kell kiüríteni és átadni az önkormányzatnak.

"Talán ez a városban az egyetlen olyan hely, ahová a tizen-, huszonévesek mellett egészen a nyolcvanévesekig szívesen jött mindenki. Ezért is fájlaltuk, amikor kiderült, hogy nem hosszabbította meg az önkormányzat a vállalkozóval a szerződést" - mondja egy törzsvendég.

Kovácsné Faltin Erzsébet polgármester elmondta, a felújítás után az épületben megmarad az étterem és a konyha, illetve ide költözik a polgármesteri hivatal. Egyúttal felajánlotta, hogy a vállalkozó az önkormányzat bármelyik ingatlanját kibérelheti, és ott üzemeltetheti tovább a sörözőt.