120 baleset 24 óra alatt

2011.01.09. 09:50 Módosítva: 2011.01.09. 10:51
Tizennégyen súlyosan, 27-en könnyű sérülést szenvedtek, haláleset nem történt.

A közutakon az elmúlt 24 órában a rendőrség összesen 120 közúti közlekedési baleset során intézkedett. Halálos áldozatot egy sem követelt, 14 eset súlyos, 27 pedig könnyű sérüléssel járt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap.

A rendőrség arra figyelmeztetett, hogy mivel enyhült az időjárás, ezért a sónedves, szárazabb felületű utak nagyobb tempóra csábíthatják az autósokat, azonban a nem gyorsforgalmú utakon váratlanul ráfuthatnak letaposott vagy hókásás, havas útfelületekre. A hétvégén az M0-ás régi szakaszán lehet terelésre számítani, mert épül a harmadik forgalmi sáv.

A határátkelőhelyekkel kapcsolatban a hatóság azt közölte: Tompánál, Röszkénél, Záhonynál és Beregsuránynál lehet számítani a személyforgalomban egy-két órás várakozásra. Torlódás esetén alternatívaként Tompa helyett Bácsalmás, Röszke helyett Tiszasziget 18 óráig nyitva tartó közúti határátkelőhelyeit ajánlják. A záhonyi és beregsurányi átkelők helyett a 19 óráig nyitva tartó Barabás és a 16 óráig nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet javasolják.