Fagyállóval öltek házőrző kutyákat Budafokon

2011.01.10. 20:34
Több mint tíz kutyát mérgeztek meg fagyállóval a XXII. kerületben az RTL Híradója szerint. Két házba betörtek a házőrzők elpusztulása után. A rendőrök egy férfit elfogtak.

Több kutya is elpusztult Budapest XXII. kerületében, miután fagyállót adtak nekik, számolt be róla az RTL Híradó. A helyi állatkórházban összesen 11 mérgezésről tudnak, és mindössze egy kutya, egy erdélyi kopó élte túl a mérgezést.

A rendőrök kihallgatták az egyik elpusztult kutya tulajdonosát. Hozzá pár nappal később be is törtek. A tettesek valószínűleg akadály nélkül akartak bejutni a kertbe. A rendőrség két olyan budafoki ügyről tud, amikor - miután a házőrzőt megölték - betörtek.

Volt olyan kutya, amelyik fagyállóba áztatott ételt kapott, és volt, amelyikkel egyszerűen megitatták az édes folyadékot. Fél órán túl az állat már menthetetlen, csak akkor van némi esélye, ha nem jutott nagy mennyiség a szervezetébe. A fagyállónak egyébként édes az íze, ezért isszák meg az állatok. Állatorvosok szerint ezért kellene valamivel rossz ízűvé tenni.

Budafokon sokan hallottak a mérgezésekről, többen láttak is a környéken furcsa alakokat. A rendőrség egyiküket elfogta. Csillag Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az RTL Híradójának elmondta: az első bűncselekményt követő egy órán belül a rendőrség elfogott egy férfit, akit alaposan gyanúsítanak a bűncselekmény elkövetésével. A férfi vallomást tett a rendőrségen, szabadlábon védekezik. A rendőrség szerint társai is voltak.