Kolos, Georgina
1 °C
8 °C

Megkezdődött a szadista ápolók pere

2011.01.10. 06:50 Módosítva: 2011-01-10 09:48:37
A Kiskunhalasi Városi Bíróságon megkezdődött annak a három ápolónak a pere, akik ellen a Bács-Kiskun Megyei Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonában lezajlott vizsgálatok után emelt vádat az ügyészség.

A tárgyalás kezdetén az egyik védő zárt tárgyalás elrendelését kérte a bíróságtól.

Nagyné Tajti Ilona tanácsvezető bíró helyt adott a kérelemnek, és zárt tárgyalást rendelt el, hozzátette azonban, hogy az ítélethirdetés nyilvános lesz.

A hétfői tárgyaláson elhangzik a vádbeszéd, majd tanúkat hallgatnak meg. Várhatóan az ügyet kirobbantó egyik ápolónőt is az első tárgyalási napon hallgatják meg.

A rendőrség egy 2010 elején tett feljelentés alapján folytatott vizsgálatot az intézetben, azt követően az ügyészség vádat emelt három ápoló ellen.

A vádirat szerint az egyik férfi szemérem elleni erőszakot követett el egy gondozás alatt álló emberrel szemben, a másik férfit akaratnyilvánításra képtelen ember sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett testi sértés minősített esetével vádolják, míg a harmadik ápoló ellen zsarolás a vád.

A korábban letartóztatott vádlottak szabadlábon védekeznek.

"A szexuális dolgokkal kapcsolatban showműsorszerűen buzdították őket főként férfi ápoltat férfi ápolttal való együttlétre" - mondta korábban az otthon egyik volt dolgozója.

Egy másik még ott dolgozó ápolónő pedig azt mondta, hogy egyik alkalommal, amikor ment dolgozni, hívták a kollégái, hogy mutatnak neki valamit. Akkor látta, hogy két beteg orálisan elégíti ki egymást.

Egy másik eset kapcsán pedig azt mesélte, hogy szabadság után visszament dolgozni, és az egyik kollégája azzal fogadta, hogy az előző este úgy megverték az egyik lakót, hogy azon imádkoztak, érje meg a nappalt, mert különben baj lesz.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!