Kommandósok várták a kéz és láb nélküli férfit

2011.01.11. 09:30 Módosítva: 2011.01.11. 09:37
A hétvégén összeszólalkozott haragosával az utcán egy kéz és láb nélküli, rokkantnyugdíjas pécsi férfi, aki a heves vita közben lövéssel is fenyegetőzött. Mire hazaért, már rendőrök várták. Őt és fiát is előállították, eljárás is indult ellenük, írja a bama.hu.

Szekeres Sándor 47 éves rokkantnyugdíjas, mindkét lába tőből hiányzik, kézfejei csonkoltak, egyetlen ujja sincs. Szombaton előállították és kihallgatták a rendőrségen „erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségének gyanúja miatt”. A történteket ő mesélte el a bama.hu szerkesztőségének.

Aznap a kutyáját sétáltatta, amikor a lakása környékén vitába keveredett haragosával. A férfi szerint "az anyázó szópárbaj hevében" elhangzott az "akkor én lelövöm a kutyáját" mondat. Mire hazaért, már kilenc, golyóálló mellényt viselő kommadós fogadta.

Ezután a rendőrök átvizsgálták a lakását, lefoglalták a pincében megtalált, több éve ott porosodó légpuskáját, majd elvitték a fiával együtt a Varga Damján utcai kapitányságra.

Szekeres Sándor szerint a rendőrségen nem működött a rokkantlift, senki sem segített neki, ezért a székéből kiszállva úgy kellett "felseggelnie". Kihallgatták őket, majd amikor végeztek, ugyanígy lépcsőzött visszafelé. Szóba sem került, hogy hazavigyék, így este hétkor, vaksötétben vágott neki a négy és fél kilométeres útnak a legfeljebb hat kilométeres sebességre képes elektromos kerekes járműjével.

A rendőrkapitányság úgy tájékoztatott, hogy a feljelentő szerint a lelövéssel való fenyegetés nem a kutyára, hanem a haragosra vonatkozott, miközben egy személy az erkélyen rázta a fegyvert. A férfi tagadja, hogy ilyesmi történt volna.