Ödön
9 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Négy síelő életét vesztette egy lavinában

2011.01.11. 18:45
Öt síelőt maga alá temetett egy lavina kedden a francia Alpokban: négyen életüket vesztették, az ötödik személy sértetlenül megúszta a balesetet - közölték a helyi hatóságok.

Az áldozatok - két francia, egy brit és egy svéd állampolgár - egy hétfős csoport tagjaiként a kijelölt pályákon kívül, egy edző kíséretében síeltek Val d,Isere síparadicsomban, amikor feltehetően a maguk által kiváltott hógörgeteg elsodorta őket. A másik két személyt nem temette maga alá a hó, ők értesítették a hegyimentőket.

A csoport valamennyi tagjánál volt lavina-jeladókészülék, amelynek segítségével a mentők gyorsan megtalálták a síelőket a hócsuszamlás alatt.

Az öt személy közül négynek a keringése már leállt, amikor a mentők kiásták őket, és sikertelenül próbálták őket újraéleszteni. Az ötödik síelő, akit csak félig temetett maga alá a hó, viszont egyáltalán nem sérült meg.

December 26-án ugyanebben a síparadicsomban temetett maga alá egy brit házaspárt egy lavina. Ők is a kijelölt pályákon kívül síeltek. A 67 éves férfi a grenoble-i kórházban belehalt sérüléseibe.