Amputálták Gábor Zsazsa lábát

2011.01.15. 08:13
A gyógyszeres kezelés sikertelen volt, a színésznő üszkösödő jobb lábát életmentő műtéttel kellett eltávolítani.

Orvosai szerint sikeres volt Gábor Zsazsa üszkösödő jobb lábának eltávolítása. A 93 éves díva "törékeny" állapotban van, és továbbra is intenzíven ápolják a Los Angeles-i egyetemi kórházban – írja a BBC.

Gábor Zsazsa január elején került kórházba, miután az antibiotikumos kezelés sikertelennek bizonyult. Júliusi csípőtörése óta többször is kórházba kellett szállítani. A vérrögök miatt keringési zavarai lettek, a lába bedagadt.

Érsebésze, David Rigberg szerint a műtétet térd fölött végezték el, mivel a gyenge vérkeringés miatt egy nagy fekély alakult ki a lábszárán. Az orvos a műtét előtt konzultált az asszony férjével, Frederic von Anhalttal.

Gábor Zsazsát kórházba szállítják
Gábor Zsazsát kórházba szállítják

Az állítólag hónapok óta ágyhoz kötött színésznő jobb lábán kialakult seb tovább nőtt, a gyógyulása leállt – közölte Gábor Zsazsa szóvivője. Augusztusban válságosra fordult az állapota, papot kért, de aztán hamarosan jobban lett és hazamehetett.

A színésznő 2002-ben részleges bénulást szenvedett egy autóbalesetben, 2005-ben pedig szélütést kapott. Azóta kerekesszékkel tud csak közlekedni.

  • Hírek
  • Személyi kölcsön