Szabadlábon a szombati diszkótragédia gyanúsítottjai

2011.01.19. 12:15
Szabadlábon védekezhetnek a Noise Night Life partisorozat szervezői és a West Balkán tulajdonosai és üzemeltetői. A bíróság nem tartotta megalapozottnak az ügyészség letartóztatási indítványát.

Az ügyészség indítványával szemben a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdai határozata szerint szabadlábon védekezhetnek a West Balkánban történt szombati tragédia miatt meggyanúsítottak. A rendőrség öt embert, a West Balkán tulajdonosait és üzemeltetőit, valamint a Noise Night Life partisorozat szervezőjét gyanúsítja több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűntettével.

A West Balkánt bérbe adó cég ügyvezetőjét, Sz. Győzőt a bíróság már kedden szabadlábra helyezte, szerdán a másik négy gyanúsítottat - akiket a rendőrség csak monogramjukkal azonosított - szabadlábra helyezték.

A Fővárosi Főügyészség kedden jelentette be, hogy az illetékes kerületi ügyészség valamennyi gyanúsított esetében kezdeményezte az előzetes letartóztatás elrendelését, mert szerintük szabadlábon hagyásuk esetén feltételezhető, hogy meghiúsítanák, megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a bizonyítást.

Sz. Győző szabadlábra helyezésekor a bíróság azt az indoklást adta, hogy a gyanúsított mindenben együttműködött a nyomozókkal, és nem áll fenn sem szökés, sem az eljárás akadályozásának a veszélye.