Feladta magát a gyerekrabló nő Amerikában

2011.01.24. 01:05 Módosítva: 2011.01.24. 01:06
Feladta magát a hatóságoknak az a nő, akit azzal gyanúsítanak, hogy 1987-ben elrabolt egy kislányt egy New York-i kórház szülészetéről - jelentette be vasárnap az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda.

Anne Pettway a Connecticut állambeli Bridgeportban jelentkezett a rendőrségen, miután a Facebook-on kapcsolatba lépett az egyik nyomozóval. A nőt szombaton a város egyik zálogházában felismerték fel, amikor éppen ékszert kívánt eladni.

A zálogház egyik alkalmazottja Pettway távozása után értesítette a rendőrséget. Az üzletben készült videó alapján megállapították, hogy egyértelműen arról a nőről van szó, aki ellen pénteken körözést adtak ki Észak-Karolinában, mert 1987-ben elrabolta Carlina Renae White-ot.

A fiatal nő bő 23 esztendő eltelteltével kiderítette, hogy ki a valódi anyja, mert egész életében azt gyanította, hogy idegen családban nőtt föl. Pettway helyzetét egyébként az is súlyosbítja, hogy nemrégiben sikkasztás miatt két évi felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, és ezért engedély nélkül nem hagyhatta volna le Észak-Karolina területét.

Az anya, Joy White 19 napos korában látta utoljára most előkerült lányát, akit azért vitt be egy harlemi kórházba, mert lázas volt. A csecsemőosztályra felvett Carlina azonban eltűnt. Az őt elrabló Pettway nem sokkal korábban szintén terhes volt, de elvesztette gyermekét.

A lány gyanúját az keltette fel, hogy az "anyja" sosem tudta bemutatni születési anyakönyvi kivonatát, hiába kérte azt tőle. Ezután kutatni kezdett az interneten 1987-ben eltűnt csecsemők után.

Carlina először január 4-én hívta fel a valódi anyját, s a DNS-vizsgálat megállapította, hogy valóban sikerült megtalálnia a biológiai családját.