Kicsi a cellám, hazamennék

2011.01.29. 08:55
Embertelenül kicsinek tartja celláját egy elítélt Hollandiában, ezért azt kérelmezte, hogy hazamehessen. A bíróság várhatóan februárban hozza meg a döntését.

Nem a rab cellája kisebb a többiekénél, hanem a rab nagyobb a többieknél. 207 centi magas és 230 kilós. A férfi arra panaszkodik, hogy sem aludni nem tud rendesen, se vécézni.

A börtön megértőnek bizonyult, nagyobbra cserélte a rab priccsét, 196-ról 215 centi hosszúra, és ágybetétpótlást is adott hozzá, ám a 77 centis szélesség okán nem tud másként aludni, csak az oldalán.

A holland Góliát azonban még mindig nem érzi jól magát cellájában, és haza akar menni - amivel persze nincs egyedül az elítéltek sorában. A férfi csalásért ül, két év börtönt kapott, és szeretné, hogy házi őrizetre változtassák büntetését.

Ügyvédje a hágai bíróságon azzal érvelt, hogy védence fogva tartásának körülményei sértik az emberi jogok európai konvencióját. Hozzátette, hogy a férfi nem elhízott, hanem egyszerűen csak hatalmas. A zuhanyfülkétől kezdve az ebédlőszékéig minden kicsi neki. Az ügyvéd rámutatott arra is, hogy óriásának büntetése értelmében dolgoznia is kellene a börtönben, ám ebben ugyancsak korlátozza a helyszűke.