Vízbe fulladt egy magyar férfi Ecuadorban

2011.01.31. 18:28
Ecuador partjainál az óceánba fulladt egy magyar férfi, akinek a vízen úszó holttestére a helyi lakosok találtak rá - adta hírül hétfőn az El Diario című ecuadori napilap internetes változata.

M. Roland még pénteken a késői órákban tűnt el a Santa Marianita nevű halászfalu partjainál. A vele együtt fürdőző barátnője, M. Szilvia az El Mercurio című lap értesülése szerint azt mondta, hogy barátját egy erős hullám ragadta magával.

A tűzoltóság nagy erővel keresni kezdte a 35 éves férfit, bár a dagály és a sok cápa nehezítette a munkát. M. Roland vízen úszó holttestére végül hétfőn bukkant rá néhány helybeli, akik szintén részt vettek felkutatásában. A halál pontos okát igazságügyi orvosszakértői boncolás után állapítják meg.

Az egyik szemtanú elmondta: ő még a tragédia bekövetkezte előtt kísérletet tett M. Roland  kimentésére. "Épp megérkeztem Mantából, és amikor szálltam ki a kocsiból, azt láttam, hogy egy nő (M. Szilvia) integet egy, a vízben lévő férfinak (M. Rolandnak), aki szintén jelzett a karjával" - mesélte Rubén Intriago, aki szerint a magyar férfi segítséget kért, de barátnője azt hitte, hogy csak viccel. A szemtanú hozzátette, hogy ő a magyar férfi után úszott, de mire a közelébe ért, már nem volt a víz felszínén.

Házi Judit, az Ecuadorban is illetékes Buenos Aires-i magyar konzul megerősítette a haláleset tényét, de a személyes adatok védelme miatt nem szolgált további információval.

Santa Marianita alig félórányi autóútra található az Ecuador nyugati részén fekvő Mantától, az ország ötödik legnépesebb városától. A halászfalu négy kilométer hosszan elnyúló vadregényes partszakaszán nincsenek életmentők, és csak az idén már hárman vesztek itt az óceánba.

A litera.hu irodalmi portál szerint az elhunyt Málik Roland, költő

Málik Roland 1976-ban született Miskolcon. 1994-től 1999-ig a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karán tanult. 1999-ben vezetés-szervezés szakon szerzett közgazdasági diplomát, írja a portál.

2003-tól 2004-ig a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának magyar-angol szakos hallgatója volt, majd 2004 és 2008 között recepciósként, illetve úszómesterként dolgozott különböző hotelekben.

Málik Roland első kötete 2006-ban jelent meg Ördög címmel, a József Attila Kör és a L'Harmattan gondozásában.

A miskolci Műút irodalmi, kritikai és művészeti folyóirat és a Spanyolnátha művészeti folyóirat állandó szerzője volt. Málik Roland az utóbbi években Budapesten élt, számos prózája jelent meg ez időben, elsősorban a Műútban.