Csongor
0 °C
9 °C

Előzetesbe kerültek a zsarolók

2011.02.05. 15:38

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a két férfit, aki 2 millió forintot akart kizsarolni egy dorogi vállalkozótól.

A cégtulajdonos eredetileg 150 ezer forinttal tartozott nekik, majd még félmilliót kért kölcsön. A hitelezők először ennek a dupláját, majd kétmillió forintot akartak tőle visszaszerezni.

A zsarolók február 15-ig adtak haladékot neki, hogy összeszedje a pénzt. Veréssel fenyegették meg, ha nem lesz meg a kért összeg, annak ellenére, hogy tudták: a férfi nem lesz képes visszafizetni ennyi pénzt. Ekkor a két férfi felajánlotta, hogy közbenjárnak neki egy nagyobb összegű hitel folyósításában.

A zsarolók zaklató fenyegető telefonhívásaikkal, sürgetésükkel folyamatosan pszichés nyomás alatt tartották a vállalkozót. Miután látták, hogy ez rövidtávon nem vezet eredményre, különböző mondvacsinált okokra hivatkozva megverték, bántalmazták. Azt is mondták neki, hogy ez a gyerekeivel is megtörténhet.

A cégtulajdonos végül nem bírta a rá nehezedő nyomást, és mivel gyermekeit is féltette, a rendőrséghez fordult segítségért. A dorogi rendőrök a héten el is fogták a két gyanúsítottat, pénteken pedig a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket - tájékoztatott szombaton a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az egyik zsaroló egyébként nem ismeretlen az igazságszolgáltatás előtt: 2010 tavaszán egy évet kapott önbíráskodásért, de a büntetés végrehajtását két évre felfüggesztette a Tatabányai Városi Bíróság. Emellett a dorogi rendőrök is folytattak ellene eljárást 2010 tavaszán erőszakos, közveszélyt okozó zaklatás miatt. Ebben az ügyben már vádemelési javaslatot is tettek a rendőrök az ügyészségen.